Zee van Verandering

Over

Haai! Ik ben Sanne,
eigenaar van Zeevanverandering en gek op alles wat fris is

Maar waarom?

Als eilander ben ik gek op de zee en op alles wat fris is. Een strandwandeling in de keiharde wind in plaats van op een handdoek op het stand liggen, zeg maar. De zee is voor mij rust, stilstaan en even helemaal niks hoeven.

frisse mood (en moed)

Met hopelijk als resultaat: een lichtpuntje op iemands gezicht zien, omdat diegene opeens de mogelijkheden ziet. Het kan, ik kan dit! Dat noem ik een frisse blik. 

Even geen lichtpuntjes

Voor de zomer van 2015 ging alles mij behoorlijk voor de wind en tegenslagen waren er eigenlijk niet. Volop lichtpuntjes. In de zomer van 2015 veranderde dit opeens. Ik had namelijk opeens last van enorm zware benen: “ah joh, vast niks aan de hand”. Toch voelde ik dingen die ik normaal niet voelde. Ik was wazig, ik kreeg alles maar half mee en mijn spieren deden ontzettend veel pijn. Eenmaal bij de dokter vertelde hij mij het volgende: ik denk dat jij de ziekte van Lyme hebt. Na een paniekaanval en alle mogelijke  scenario’s te hebben bedacht, heb ik dit vervolgens twee jaar lang goed kunnen negeren. Tot 2017. Op dat moment was fysiek werk niet meer mogelijk en nadenken was een ramp. Samengevat: ik voelde mij als 24-jarige 80 jaar oud. Ik moest met alles wat ik deed flink afremmen. Bij het afremmen ontdekte ik naast de moeilijke veranderingen en tegenslagen allemaal lichtpuntjes die ik daarvoor niet zag. Lichtpuntjes in de vorm van vrienden, familie en de kleine genietmomentjes zoals naar zee gaan. Bij het stilstaan ontdekte ik de mooiste dingen, waaronder mijn ultieme droom.

Ultieme droom

Tijdens het stilstaan heb ik vooral veel over mijzelf ontdekt. Ik ben bijvoorbeeld heel graag in de natuur. Ik ben gek op kamperen. Ik laad op door even alleen te zijn. En.. ik ben een enorme dagdromer. Ik kan iets helemaal voor mij zien én vervolgens de stap zetten om het ook echt te doen. Al deze bovengenoemde dingen vallen samen in mijn ultieme droom. Mijn droom is tweeledig:

A.

Ik wil op een plek wonen waar ik omringd ben door de natuur, water en frisse wind, met op het erf een grote schuur. In die schuur verwelkom ik iedereen die stil wil staan bij persoonlijke dromen. Hier nemen we samen de tijd om te ontdekken wat jij écht wilt doen. Noorwegen komt voor al deze wensen als winnaar uit de bus.

B.

Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om lichtpuntjes te ontdekken en te vergroten. Dit doe ik door dromen te helpen ontdekken en uit te bouwen.  Nu vanuit het bruisende Wormerveer en omstreken. Later vanuit mijn gedroomde schuur, wellicht in het mooie Noorwegen…

Grote verandering

Ik kies nu iedere dag steeds meer voor mijn droom. 

Wil jij dit ook leren?